Project Description

Finances personals i familiars bàsiques

Finanpolis

El taller de finances personals i familiars, es realitza de forma molt amena i participativa, de fet està estructurat en forma de joc per anar aprenent conceptes amb exercicis en grups per treballar amb dades simulades. La dinàmica de joc fa que la gent es motivi i aprengui, a més de ser un al·licient per veure si guanyen el premi que es dona al final del taller.

Va destinat a col·lectius ja siguin empreses (els més habituals per a que els treballadors assoleixin un creixement personal en finances), o per casals i centres cívics que volen fer tallers setmanals de 2 hores de cada un dels temes que es tracten. Es contracten amb paquets per tots els treballadors i es fa pressupost concret per a cada cas.

També es poden fer com a tallers patrocinats, com els que fem amb col·laboració amb el Banc Mediolanum per a difondre la cultura financera als seus clients.

Temari del taller:

  1. Assegurances: S’explica perquè contractem assegurances, o perquè les hauríem de contractar. Què volem assegurar i amb quina finalitat.
  2. Gestió de les nostres finances personals: S’ensenya com gestionar els nostres ingressos, a controlar les nostres despeses, a fer un pressupost familiar, i a controlar-lo.
  3. Crèdits i Hipoteques: Sabem endeutar-nos? Sabem demanar un préstec? Aprendrem a escollir el tipus de deute més adequat per allò que volem comprar o disfrutar.
  4. Estalvi Familiar: També tindrem les claus per poder estalviar de la millor manera possible, per objectius, a detectar-los, a definir-nos i a focalitzar-nos.
  5. Planificació de la Jubilació: A no ser que passi un miracle, no hi haurà pensions còmodes de jubilació. En la nostra mà està de que aquesta ajuda necessària sigui adequada o no.
  6. Inversions i optimització dels diners: Fer que els nostres diners treballin per a nosaltres és una de les claus que caracteritzen els que es relacionen de manera sàvia amb els diners.

VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL PRÒXIM TALLER?